SJØBODEN


Før 2.verdenskrig stod Sjøboden i Bergen/Sandviken, men da krigen endelig var over, ble den plukket fra hverandre og fraktet nordover med båt innover fjorden, med et håp om at Sjøboden skulle få bety noe viktig for gjennombyggingen av lokalsamfunnet etter krigen. Tømmer var dyrt og vanskelig å få tak i, og jeg ser for meg at drømmen og målet var klart da de løftet og bar, rodde og slet....ett og ett tak nærmere sin visjon og sitt mål.

Sjøboden BLE viktig, og som så mange andre sjøboder langs vår unike kystlinje, ble den svært viktig for vekst og verdiskapning i de vanskelige årene, men så var det over. Nye fangstmetoder, redskaper og nye store fiskemottak, gjorde sjøbuene overflødige. Nå står de der...tomme, nedslitte og forlatte. Slik var det også med vår Sjøbod på Flatøy.


Det var egentlig ganske tilfeldig at vi plutselig oppdaget Sjøboden som var til salgs (2019)

Den var som naust og sjøboder flest, fylt med teiner, fiskeredskaper, motorer, gamle redningsvester, smått og stort, og det luktet av båt, olje, sjø og fisk.

Det  var kjærlighet ved første blikk, og vi visste at dette er stedet. Her skal drømmen vår bli til virkelighet.

Vi satte i gang, og nå,- snart 4 år etterpå, skjønner vi hvorfor noen oppfattet oss som naive og dumdristige. Tenk å satse alt på en ubrukelig, gammel sjøbod, med planer om å forvandle den til et kultur-rom.......i  distriktet!!!!

Vi må være ærlige å si at det har vært en kamp for å få dette til,- først og fremst mot lover og regler, men vi har aldri gitt opp, og NÅ har drømmen blitt til virkelighet.


NÅ bobler det av liv, glede, musikk og dans i Sjøboden, og interessen for våre tilbud er mye større enn vi klarer å imøtekomme.

Sjøboden var viktig for oppbygningen av lokalsamfunnet etter vanskelige krigsår, nå har den kanskje fått en enda viktigere samfunnsoppgave. Foreldre forteller om barn som har fått mer tro på seg selv, som blomster og smiler. Vi hører om mobbing som har tatt slutt, nye vennskap, og lyst til å leve videre. Folk snakker om det som skjer i Sjøboden i hele kommunen, i regionen, i byen og faktisk også i nasjonal musikkbransje. I sjøboden har det vært mange magiske øyeblikk siden åpningen i mars 2022.

Det er fantastisk. Nå ønsker vi å satse videre, og brenner for et kulturløft lokalt. Vi ser store muligheter og ubrukte ressurser, og har spennende planer.

Hus & hjem- BT

UTLEIE

Sjøboden kan leies til feiring av store dager som konfirmasjon, barnedåp, minnestund, runde dager og mindre bryllup

For informasjon om utleie, ta kontakt.


E-post; post@zingzang.no

Foto; Jan M. Lillebø